Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Farvel, Bartomeu: Det sker der nu i Barca

Nyheder - 28. oktober 2020
Farvel, Bartomeu: Det sker der nu i Barca

©


Barca-præsident Josep Maria Bartomeu ønskede ikke at blive smidt ud af klubben, så i aftes valgte han sammen med sin bestyrelse at forlade klubben ved egen fratrædelse og dermed står Barca i øjeblikket uden præsident. Det er ikke sket siden 2003. Her kan du læse mere om, hvad der nu kommer til at ske.

Hem tager over for Bartomeu?
Det bliver en midlertidig ledelse, som skal styre de daglige opgaver i klubben - men uden at kunne foretage store ændringer. Deres primære opgave bliver at holde driften kørende og at forberede det kommende præsidentvalg. I 2003 fratrådte Enric Reyna jobbet som præsident efter bare tre måneder og så måtte en midlertidig ledelse ind.

Carles Tusquets er ansvarlig for klubbens økonomi og jf. vedtægterne er det ham, som skal overtage jobbet som midlertidig præsident. Han har begrænsede midler i det han ikke kan gå ind og foretage drastiske ændringer, så man skal ikke forvente en total strukturel ændring allerede nu. Det sker først når man finder den næste præsident ved et valg, som netop Tusquets skal søsætte. Medlemmernes repræsentant, Joan Jiménez, bliver en del af ledelsen sammen med fem øvrige, som de to skal udpege.

Hvornår er der præsidentvalg?
For alle er det vigtigt, at præsidentvalget afholdes hurtigst muligt. Carles Tusquets har op til tre måneder til at sætte det hele i stand, men hvis alt går som det skal, så ser man altså et præsidentvalg inden at året er omme. Reglerne foreskriver, at den midlertidig præsident har mellem 40-90 dage til at sætte præsidentvalget i gang.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder