Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 1-2 Granada

La Liga - 29. april 2021
La Liga: FC Barcelona 1-2 Granada

© Getty Images


Barca fik en gylden chance for at tage førstepladsen torsdag aften, da de skulle møde Granada. En sejr ville være nok for at sikre førstepladsen med fem spillerunder igen, men atter engang smed man muligheden væk. Granada snuppede alle tre point.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Mingueza, Umtiti, Piqué, Alba, Ilaix, Busquets, De Jong, Messi og Griezmann

72' Ilaix Dembélé
72' Mingueza Pedri
81' Busquets Trincao

Mål
- 1-0 23' - Messi
- 1-1 63' - Machis
- 1-2 79' - Molina
Der var en førsteplads på spil i La Liga for Barca, hvis de torsdag aften kunne slå Granada på hjemmebane. Catalanerne satte sig på spillet fra første minut mod et defensivt Granada-hold, som satsede på omstillinger og i sporadiske sekvenser forsøgte de at holde fast i bolde på Barcas banehalvdel. Det var dog Barca, som skabte chancerne og som var farligt Der var optræk til flere chancer men den afgørende aflevering blev brudt eller sad forkert - lige indtil Griezmann modtog bolden fra Messi. Franskmanden drejede flot rundt med bolden på fødderne og lagde bolden af til Messi, som fra en spids vinkel formåede at sparke bolden i mål til 1-0. Dermed kunne jublen bryde løs på Camp Nou efter 23 minutter for det var netop det, som Barca gik efter da kampen gik i gang.

Messi var tæt på at øge føringen et lille kvarter senere, men Granadas keeper fik lige præcis foden på bolden så den sneg sig forbi målet. Barca dominerede klart og udviste stor tålmodighed og masse bevægelse hvilket gjorde det svært for Granada overhovedet at komme på bolden. Bare 22% af tiden havde udeholdet fat i bolden og selvom Barca havde flere muligheder, så blev det ved 1-0 da dommeren fløjtede til pause. 2-0 var det tæt på kort tid inde i anden halvleg, da Griezmann pludselig fik en stor mulighed midt inde i feltet, men hans forsøg med højrebenet blev sparket forbi målet. Granada havde endnu ikke haft et eneste skud indenfor rammerne, men stillingen hed kun 1-0 og derfor var kampen på det punkt trods alt åben selvom Granada slet ikke kom med noget rent offensivt.

Som man så det mod Cádiz, så gik Barca i stå. Der kom simpelthen ikke noget fra de offensive spillere mod et tætpakket forsvar og det var konstant den afgørende aflevering, som var uskarp. Og med stillingen 1-0 havde Granada stadig alt at spille for og det fik de udnyttet, da Soldado efter en time vendte alt for let på Umtiti og sendte en flot bold i dybden til Machis, der trak bolden med ind i feltet og trykkede den ind forbi Ter Stegen til 1-1. Et katastrofalt øjeblik for Barca, som var gået totalt i stå og som slet ikke lignede et hold, der kæmpede for mesterskabet. Der var et utal af fejlafleveringer og for at toppe det hele af blev Ronald Koeman vist det røde kort umiddelbart efter scoringen og det hjalp næppe spillerne inde på banen.

Med 20 minutter igen blev Dembélé og Pedri sendt på banen for Mingueza og Ilaix. Det var Mingueza, der måske ikke så helt for godt ud ved målet, da det var hans mand, der scorede. Med 11 minutter igen gik det totalt galt for Barca, da Roberto i første omgang var alt for langt væk fra sin mand, som let kunne sende bolden ind i boksen, hvor Molina stod mellem Piqué og Umtiti. Ingen af de to ønskede at dække ham op, og så kunne han let pande bolden i mål til 1-2 og så fik Barca travlt. Catalanerne har fået den ene gave efter den anden, og igen var de ved at smide det hele ud af vinduet. Trænerbænken reagerede ved at sende Trincao på banen for Busquets.

Selvom Barca havde travlt og skulle bruge to mål for at sikre førstepladsen, så var der slet ingen reaktion på holdet. Det var det samme boldflytteri uden nogen energisk offensiv tilgang. Granada havde inden kampen La Ligas dårligste offensiv med hele 53 mål lukket ind, men Barca havde altså kun haft tre skud indenfor rammen med 81% boldbesiddelse. Så det var i de afgørende offensive faser, at catalanerne slet ikke kunne få spillet til at fungere.

Det endte med en sejr til Granada og dermed missede Barca en gigantisk chance for at snuppe førstepladsen og sætte de øvrige konkurrenter under pres. Hvis man taber hjemme til Granada, så får man helt sikkert problemer ude mod Valencia og hjemme mod Atletico Madrid, som netop er de kommende modstandere for Barca - måske uden Koeman, hvis hans røde kort står ved magt.


Barcas hjemmebanetrøje 2021/2022


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder