Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

10 ting du måske ikke vidste om Memphis Depay

Transfermarked - 20. juni 2021
10 ting du måske ikke vidste om Memphis Depay

Memphis Depay er ny spiller i FC Barcelona og det har vakt glæde hos rigtig mange Barca-fans, da man ser ham som en forstærkning til offensiven i og med at han besidder alsidige kvaliteter og desuden var han en spiller, som var ønsket at træneren, der dermed har en klar plan for ham.

Barca har efter bekræftelsen af Memphis Depay gået i dybden på spilleren og fundet 10 interessante facts frem. Du kan blive klogere på Barcas nye hollandske stjerne her.

1. Memphis Depay blev født i Moordrecht i Holland den 13. februar 1994. Samme dag led Barca et smertefuldt nederlag på 6-3 til Zaragoza. Ronald Koeman spillede for Barca den dag mens en anden hollænder - Johan Cruyff - ledte holdet til ligatitlen på sidste spilledag.

2. Han fik sin professionelle debut for PSV den 21. september 2011 i en pokalkamp mod VV Sint Bravo. Og han scorede endda kampens første mål.

3. Et par måneder senere spillede han sin første kamp i Æresdivisionen. Det var den 26. februar 2021 mod Feyenoord, som dengang blev trænet af Ronald Koeman.

4. Som 21-årig i 2015 blev han kåret som Hollands bedste spiller i sin kategori. Tidligere har spillere som Witschge, Overmars, Kluivert og De Jong vundet den - alle endte med at spille i Barca.

5. I 2015 kunne websitet Kitbag, som specialiserer sig i sportstøj, melde ud, at de tre mest solgte trøjer var med Messi, Ronaldo og Memphis Depay.6. Memphis Depay er blevet trænet af adskillige trænere, der har en fortid i Barca. Philip Cocu i PSV, Louis van Gaal i Manchester United, Ronald Koeman for Holland og Frank de Boer i disse dage for Holland.

7. På sin debutdag spillede han i trøje nummer 22 og skiftede senere til nummer 7, som han også spillede i for Manchester United. Han startede med nummer 9 i Lyon og skiftede så til 11 før han fik nummer 10.

8. Med skiftet til Barca vil det være hans fjerde liga, som han spiller i. Kun Coutinho og Braithwaite i den nuværende Barca-trup har spillet i lige så mange turneringer.

9. Memphis Depay er vild med tatoveringer og har en løve på ryggen til ære for sin bedstefar, som døde lige inden hans 15 års fødselsdag.

10. Den 17. august 2020 slog Memphis Depay et opslag op på sin Instagram for at ønske sin søn tillykke med fødselsdagen. Og sønnike var iført en Barca-trøje! Se billedet herunder.

10 ting du måske ikke vidste om Memphis Depay


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder