Argentina har vundet Copa America!

Copa America - 11. juli 2021

Der var finale på Maracana natten til søndag, da Argentina og Brasilien bragede sammen i Copa America-finalen. Efter nogle hårde og intense kampe frem mod finalen var det vel nok de to største fodboldnationer på disse kanter, som mødtes.

Argentinas startopstilling
Martinez, Montiel, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Paredes, Di Maria, Lo Celso, Messi og Lautaro Martinez

Brasiliens startopstilling
Ederson, Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Lodl, Casemiro, Fred, Everton, Paqueta, Richarlison og Neymar

Kampen blev indledt i ægte sydamerikansk stil med masser af frispark og brok fra alle spillere. Allerede efter tre minutter kom Fred for sent i en tackling og nogle dommere ville have udvist brasilianeren, som slap med et gult kort. Brasilien havde et lille overtag af bolden, men havde svært ved at tilspille sig chancer mens Argentina kæmpede for at komme over midten. Det kom de dog efter 22 minutter, da en lang aflevering fra De Paul fik lov til at sejle hele vejen afsted til Angel Di Maria, som køligt vippede kuglen over Ederson i mål til 1-0 og jublen var ikke til at tage fejl af.

Brasilien havde svært ved at svare igen til trods for at midtbanen for begge hold var totalt ude af kontrol. Der var ingen, som tog temperaturen på bolden eller forsøgte at skabe kontrol, og derfor gik det meget frem og tilbage. Brasilien tilspillede sig et par skud mod målet, men det blev aldrig rigtig farligt. Omvendt kunne Argentina slet ikke skabe noget offensivt og det bar primært præg af, at angriberne arbejdede hårdt defensivt og derfor var der ingen med fremme når bolden kom op til forreste mand. Messi havde et par gode aktioner og var inden slutfløjt i første halvleg tæt på at komme frem til en mulighed, men afleveringen i dybden til ham fik for meget og Ederson kunne nemt samle op. 1-0 til Argentina ved pausen.

Brasilien kom klart bedst fra land i anden halvleg, da de efter få minutter korrekt fik annulleret et mål for offside. Richarlison troede ellers at han havde scoret og bare få minutter var der igen opløsning i det argentinske forsvar, da Richarlison på ny var fri, men denne gang skød han lige på keeper Martinez. Inden der var spillet 10 minutter af anden halvleg appellerede Brasilien så for straffespark på Neymar, men igen stod offsiden i vejen. Argentina var slet ikke kommet ud af starthullerne til anden halvleg og blev mast ned i eget felt.

Argentina fik en smule bedre fat som anden halvleg skred frem og efter en lille time skulle Messi have fået mere ud af en stor, gratis chance, da Brasilien dummede sig i forsvaret. Di Marias løb ind i feltet skabte plads for Messi, men han skulle have afleveret bolden til Di Maria. I stedet driblede Messi sig forbi den første brasilianer og ved nummer to blev han nedlagt og ville have et straffespark, men dommeren afviste. Mod kampens slutning satte Brasilien et yderligere pres ind i takt med indskiftningerne mens Argentina stod langt tilbage og nærmest aldrig fik bolden over midtbanen. Der var konstant tumult ved hvert frispark og der blev stanget en masse gule kort ud.

I det 88. minut fik Messi en gylden chance for at lukke finalen, da han modtog en stikning ind i feltet og var alene med Ederson, men han havde ikke sin bedste aften og havde nærmest ikke været på bolden. I denne situation gled han i bolden og teknikken svigtede totalt. I 93. minut kom De Paul alene igennem efter en brasiliansk fejl, men han kunne lige præcis ikke dreje bolden forbi Ederson, der var lynhurtigt ude af sit mål. Det var dog ligegyldigt i sidste ende, da Brasilien aldrig fik scoret og dermed vandt Argentina og Messi endelig Copa America efter adskillige finalenederlag. 1-0 vandt Argentina med. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder