Annonce


Annonce

Annonce

To år siden Ansu Fatis debut

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 25. august 2021
Den 25. august 2019 vil for altid være en speciel dag for Ansu Fati, det var nemlig den dag, han fik sin officielle debut for FC Barcelonas førstehold i en La Liga kamp mod Real Betis. Dengang var Ansu Fati kun 16 år og 9 måneder gammel, og han blev dermed en af de yngste nogensinde til at debutere for Barca.

Dertil scorede han sit første mål seks dage efter, hvilket gjorde ham til den yngste målscorer nogensinde i FC Barcelona. Dog har Ansu Fatis Barca-karriere næppe udviklet sig helt som han havde håbet på.

Ansu Fatis Barca-karriere startede som lyn og torden, og han cementerede hurtigt sin plads på Barca-mandskabet. Han startede med at score sit første mål for Barca i en udekamp mod Osasuna, hvor han flot headede bolden i mål til 1-1. Et par uger efter fik han sin Champions League-debut i en udekamp mod Borussia Dortmund, hvor Barca spillede 0-0. Ansu Fati havde det til tider svært i denne kamp, men det ændrer ikke på, at det var en milepæl for den unge spanier.

Efter 33 kampe og otte mål for Barca havde han fået den spanske landstræner Luis Enriques opmærksomhed, og han fik sin debut på det spanske landshold den 3. september 2020, og blev den yngste spiller nogensinde til at spille for Spanien.

Efter en godkendt første sæson skulle sæsonen 2020/21 have været hans helt store gennembruds sæson. Efter en fantastisk start, hvor han scorede fem mål i 10 kamp, og generelt var en bærende spiller i offensiven, skulle dette snart ændre sig. En knæskade forårsaget af en tackling i en kamp mod Real Betis i november 2020, satte en stopper for Fatis sæson.

Det var ikke indtil den 24. august 2021, at den unge kantspiller kunne vende tilbage til træningen med resten af holdet. Dette skete dog med en stram forbinding om sit knæ, så han kan fortsætte sin rekordslående Barca-karriere.

Alt i alt har Ansu Fatis Barca-karriere været turbulent, den startede som lyn og torden og han blev hurtigt fast inventar på Barca-holdet, men efter en slem knæskade er det efterhånden lang tid siden, at han sidst har trillet med bolden på Camp Nou. Det bliver derfor spændende at se, om han kan fortsætte sin fantastiske udvikling, og igen blive vigtig for holdet. For det er der i den grad brug for i disse dage. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


To år siden Ansu Fatis debut

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder