Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Stort interview med Gerard Piqué

Nyheder - 1. december 2021
Stort interview med Gerard Piqué

© El Hormiguero


Gerard Piqué var forbi El Hormiguero for at lade sig interviewe og her kom han blandt andet ind på Xavis projekt samt trænerens regler og ikke mindst hele episoden omkring Lionel Messis skifte til PSG i sommers. Du kan læse hele interviewet her.

Ville Xavi ikke lade dig tage til Madrid (til en begivenhed)?
- Det var helt fint. Der var ingen problemer. Vi besluttede os for at planlægge anderledes. Nu har jeg et par fridage og så var jeg i Madrid alligevel.

Hvad med Xavis regler?
- Xavi har regler som alle trænere. Han har ikke sagt noget omkring surfing eller elektriske skateboards. Jeg ved ikke om det er 'lovligt' eller ej. Men han har nogle regler, som der var brug for, og vi har tænkt os at overholde dem som vi altid har gjort det.

Hvordan er det med en tidligere holdkammerat som træner?
- Jeg ved ikke om det er positivt eller ej, at Xavi er en tidligere holdkammerat. Det er en øget pres, men på en god måde. Alle ved, at man ikke kan skuffe ham. Han kender dit niveau og ved, hvad du kan på banen.Du er præsident i FC Andorra
- Jeg er aktionær i Andorra. Jeg er fokuseret på min egen karriere og så har jeg et team, som håndterer FC Andorra og Davis Cup.

Er du misundelig på Madrid?
- Det er en by med liv i. Folk er på gaderne og der er mange ting at lave i byen. Det er en anden atmosfære end fra Barcelona. Barcelona har gennem de seneste par år gået lidt i baggrunden. Der er mange Cules i Madrid i dag.

Hvornår fortalte Messi til dig, at han skulle forlade Barca?
- Det var en hård dag. Vi havde været holdkammerater i 16 år og han er som en bror. Personligt var det virkelig hårdt. Det startede ikke godt for os denne sæson fordi, at vi mistede historiens bedste fodboldspiller. Han har lige vundet Ballon d'Or som igen viser, at han er den bedste.

Messi i PSG...
- Det er svært at skulle flytte fra by til by. Jeg gik igennem det samme da jeg skiftede til Manchester United, men sådan er det bare. Han tog afsted alene og han tog afsted med sin familie. Når du forlader Spanien skal du altid lære et nyt sprog medmindre du tager mod Sydamerika.

Tænker du stadig på at blive Barca-præsident en dag?
- Nogle dage ja, andre dage nej. Det kræver en helt enorm kærlighed for klubben. Hvis jeg en dag beslutter mig for det, så kommer jeg til at give alt. For at være med i løbet skal man kunne stille en bankgaranti på 150 millioner euro. I Real Madrid ønskede Florentino Perez at øge det beløb, så ingen kunne slå ham af. Det næste præsidentvalg i Real Madrid kan blive om 20 år.

- Der er mange personlige ting, som skal håndteres når det ikke går godt og så tjener man ingenting. Man gør det udelukkende på grund af sin kærlighed til klubben. Jeg har elsket Barca siden jeg var en lille dreng, men det er noget helt andet at være præsident. Hvis alt går godt, så får man sine 150 millioner euro tilbage.Fodboldpension...
- Jeg har talt med et par tidligere holdkammerater omkring deres karrierestop. Når man har spillet professionelt i 16 år og pludselig skal stoppe, så er det svært. Uanset hvor forberedt du er, så vil du mangle et kæmpe tomrum at udfylde og det tager tid at forstå den nye realitet.

Er du klar til livet efter fodbolden?
- Det ved jeg ikke. I de seneste par år har jeg forsøgt at forberede mig på det nye liv når mine rutiner ændrer sig totalt. Man ved, at man kommer til at savne banen, men så har man et andet job at gå op i, som holder dig optaget. Jeg tror ikke, det bliver alt for svært, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at savne spillet.

Vinicius sæson... En karakter op til 10?
- Denne sæson. Et ni-tal.

Hvad skal du tilbydes for at skifte til Real Madrid?
- Det er umuligt. Jeg vil hellere dø.

Har du Florentino Perez' telefonnummer? (Real Madrids præsident)
- Ja, medmindre han har skiftet det. Jeg har det af personlige årsager.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder