Annonce


Annonce

Annonce

Avis: Christensen på den defensive midtbane

Nyheder - 6. oktober 2023




Andreas Christensen spillede en fremragende sæson sidste år for FC Barcelona og sørgede for at slå sig fast i startopstillingen. Ronald Araujo levede i den grad også op mens Jules Koundé ligeledes har været utrolig solid nede i defensiven. Det har dog givet Xavi et luksusproblem.

For hvem skal cheftræneren vælge af de tre spillere når han kun har to pladser foran Ter Stegen? Mod FC Porto var det Koundé og Araujo hvilket skulle vise sig at være et godt valg, da de spillede en fremragende kamp og hver især bidrog til at Barca holdt nullet. Men der kan være uventet spilletid på vej til Andreas Christensen.

I hvert fald skriver avisen Sport, at Xavi i disse dage overvejer om danskeren skal spille på den defensive midtbane i stedet for Oriol Romeu. Romeu har egentlig været rigtig godt i indledningen af sæsonen, men efter De Jongs skade har han virkelig lidt under modstanderens pres, da han har manglet De Jong.

Derfor har Xavi ofte bedt Ilkay Gündogan om at falde lidt længere ned i banen for at hjælpe Romeu, men så vil Gündogan mangle længere fremme. En løsning kunne være at prøve Christensen af på positionen. Det er i øvrigt ikke en helt uvant position for den danske landsholdsspiller, da han har spillet på den både for det danske U21-landshold samt Chelsea.

- Han er en af de bedste signings i denne sæson og i de senere år. Han er en ekstraordinær forsvarsspiller og den måde, som han spiller på og som vi som hold vil spille på kombineret med hans måde at spille bolden ud, så kan han bruges på midtbanen, sagde Xavi sidste sæson om Andreas Christensen.

Xavi er desuden gået væk fra at spille med fire mand på midtbanen, da han vil have plads til Joao Felix i angrebet og dermed er muligheden for Christensen på midtbanen åbnet - men spørgsmålet er om Xavi tør tage chancen og om han føler sig komfortabel med den.

Det skal ydermere huskes, at Xavi håber, at klubben til januar - når transfervinduet åbner - henter en ny defensiv midtbanespiller, så man har to spillere til positionen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Avis: Christensen på den defensive midtbane

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder