Sætter Piqué spørgsmålstegn ved Valverdes taktik?

La Liga - 17. august 2019

FC Barcelona åbnede La Liga i aftes mod Athletic Bilbao og her havde Ernesto Valverde valgt en noget anderledes startopstilling end man er vant til at se. Midtbanen bestod af Frenkie de Jong, Sergi Roberto og Carles Aleña, og det kom man ikke godt fra.

Frenkie de Jong gik ind på Busquets' position, mens Aleña og Roberto havde svært ved at skabe noget fremadrettet. Desuden var Griezmann ikke spor involveret og mens det lignede en uafgjort, dukkede Aduriz op få minutter før tid og scorede et forrygende mål og således vandt baskerne 1-0. Piqué tager gerne nederlaget nu end senere.

Rent taktisk formåede Barca ikke for alvor at bryde baskerne op, og Piqué fortæller ligeledes at man havde forberedt sig til kampen, men at man blev nødt til at 'gå en anden vej' hvilket kan være et spørgsmål til Valverdes taktik før kampen.

- Vi vidste, at vi spillede et svært sted. Der var perioder, hvor de tydeligvis var længere fremme rent fysisk, og hvor vi ikke fandt os selv.

- Nederlaget er godt for os. Det er bedre at tabe nu end i slutningen af sæsonen. Vi er lige kommet fra preseason, der er nye spillere og nogle gange forbereder du dig til en kamp, men bliver alligevel nødt til at gøre noget andet.

Efter opgøret blev Valverde spurgt ind til Piqués kommentar og her fortalte træneren, at man ikke skal lægge meget i det, da Piqué blev interviewet på sidelinjen lige efter slutfløjt og at følelserne sad ude på trøjen.

Nu skal Barca bruge den kommende uge på at restituere og forbedre formen inden Real Betis kommer på besøg. Det forventes, at opstillingen mod Betis bliver noget anderledes end hvad man så i aftes. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder