Annonce


Annonce

Annonce

Historien om Eto'o: Tæt på bankerot

Nyheder - 2. april 2020




Samuel Eto'o er til i dag fortsat blandt de mest populære Barca-spillere i historien. Angriberen var knivskarp på banen, hjalp til med triumferne og har altid vist hvor højt han elsker Barca. Men der var et tidspunkt i karrieren, hvor han var tæt på bankerot. Det fortæller Marca, som har været i gemmerne og fundet historier frem, som endnu ikke har set dagens lys.

Det var i starten af 2011, at han så småt begyndte at opdage, at ikke alt var som det skulle være. Han havde sendt sin mor hjemme i Cameroun rigtig mange penge og han havde betalt adskillige regninger for en natklub, som han ejede hjemme i Cameroun. Problemet var bare at pengene aldrig nåede frem til hverken hans mor eller natklubben

Det var Eto'os agent, som stod i spidsen for at sikre, at betalingerne gik igennem, men det viste sig, at et firma, som Eto'o ejede, havde beholdt langt de fleste af pengene for at sende dem videre til en tredjepart. Uden Eto'os samtykke - og dog.



Eto'o ejede til sidst kun ét procent af virksomheden mens de øvrige 99 procent var ejet af firmaer, som Eto'os agent ejede. Agenten Jose Maria Mesalles stod bag det hele. Eto'o havde som 22-årig valgt at putte al sin tillid ned i posen hos Jose Maria Mesalles således at agenten stod for at købe, sælge, forhandle og betale på Eto'os regninger.

Alt, hvad Eto'o havde tjent fra 2006 til 2009 blev sendt over i hænderne på Mesalles. Der var tale om i underkanten af intet mindre end 300 millioner kroner. Eto'o ejede på daværende tidspunkt huse i Palma, Barcelona og Paris samt en større bygning i hjemlandet, adskillige biler og mere til. Men det var Mesalles, som stod for alt det praktiske.

Eto'o begyndte så småt at ane, at noget var galt og han fandt hurtigt ud af, at hans eget firma, som Mesalles skulle lede, pludselig ikke ejede særlig meget. I stedet var det Mesalles egne firmaer, som nu ejede en masse. Derudover skyldte Eto'o også mange penge for en masse lån, som var blevet lavet i hans firma. Intet gav mening - og Eto'o var heldig, at han netop på dette tidspunkt, fandt ud af hvordan det stod til.

Da han spillede i Anzhi i Rusland, valgte han at inddrage Mesalles magt og agenten blev siden fyret og retsforfulgt. Eto'o vandt sagen og formåede efter mange møder i retten at 'vinde' sine penge tilbage. Hvis Eto'o først havde opdaget svindlen bare seks måneder senere, så kunne han i princippet have erklæret sig for bankerot, melder Marca i sin historie. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Historien om Eto'o: Tæt på bankerot

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder