Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Laporta vs Koeman: Et historisk slag i Barca

Nyheder: Af Anders Mathiasen - 23. september 2021
Laporta vs Koeman: Et historisk slag i Barca

© Getty Images


Spændingen mellem præsident Joan Laporta og cheftræner Ronald Koeman er blevet uudholdelig. Et af de vanskeligste job i verden er lige nu besat af Ronald Koeman, som har overtaget klubben på et kritisk tidspunkt i historien.

En position, der for 10 år siden ville have været enhver træners drøm, er nu blevet til et mareridt for Koeman. Hollænderens trup skaber ikke længere frygt hos deres modstandere på den måde, de plejede, hvilket fremgår af deres 3-0-nederlag til Bayern München i Champions League tirsdag den 14. september, og derefter deres 1-1 uafgjort hjemme mod Granada sidste mandag. Det er specielt modstanderens tilgang til kampene mod Barca, som bærer præg af, at der ingen frygt er.

På onsdagens pressemøde før dagens kamp mod Cadiz læste Koeman et statement op, hvor han udtrykte sin skuffelse over, hvor klubben er, efter flere rygter, lækager og ultimatums omkring hans position på Camp Nou.
Koeman, en træner med en stor personlighed, ville gøre det klart, at han accepterer udfordringen med at genopbygge Barca, på trods af deres økonomiske problemer, men også at han forventer mere af præsident Joan Laporta og bestyrelsen.

Efter spekulationer om, at Laporta ville forsøge at slippe af med Koeman, forsvarede hollænderen sig i sin erklæring på pressemødet:

- I Champions League kan der ikke forventes nogen mirakler. Nederlaget mod Bayern Münhcne skal ses i det lys, sagde Koeman.

- Holdet skal understøttes, i ord og handlinger, fulgte han op.

Laporta og Koeman kommer til at se hinanden i dag, da Barca møder Cadiz på Estadio Ramon de Carranza, og på trods af at de ikke har planer om at afgive en erklæring, er klubben forpligtet til at bringe spændingen og uroen på Camp Nou til ophør.

Cruyff vs Nunez
Den mest berømte krig i den seneste Barca-historie var mellem Johan Cruyff og Jose Luis Nunez i 1990'erne, da et idyllisk forhold blev uudholdeligt. Med en række risikable udsagn, bebrejdelser og beskyldninger i medierne vedrørende parret, forbliver denne rivalisering legendarisk den dag i dag i Barca.

For nylig havde Pep Guardiola og Sandro Rosell samt Ernesto Valverde og Josep Maria Bartomeu også uenigheder, men de var mere subtile og ikke så offentlige eller seriøse, og deres forhold endte heller ikke med at blive helt så fatale, som forhold mellem Koeman og Laporta kan ende med at blive.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder