Overblik: Griezmanns mærkværdige indskiftninger

Transfermarked - 8. september 2022

Antoine Griezmann er udlejet til Atletico Madrid fra FC Barcelona og i kontrakten står det, at købsoptionen på 40 millioner euro kan blive gjort obligatorisk hvis én bestemt klausul bliver udløst. Derfor tog Atletico Madrid fat i Barcas ledelse denne sommer.

Atletico Madrid har ikke været tilfredse med Griezmann og ønsker ikke at bruge 40 millioner euro på at købe ham fri. Derfor tog madrilenerne fat i Barca denne sommer for at forhandle prisen ned til 15 millioner euro. Det afviste Barca dog på stedet og nu har Atletico Madrid taget andre midler i brug.

Situationen er nemlig den - ifølge Marca - at Griezmann skal spille mindst 45 minutter i 50% af kampene, hvor han er til rådighed. Det gælder både for sidste sæson og denne sæson. Sidste sæson spillede han 81% så her er alt godt - men det kræver, at denne sæson følger med og Atletico Madrid gør alt for, at købsoptionen på 40 millioner euro ikke bliver obligatorisk.

Således har Atletico Madrid nu spillet fem officielle kampe i denne sæson og der tegner sig allerede et mønster omkring franskmanden. Han er startet på bænken i samtlige fem kampe og ens for alle kampe, bliver han sendt på banen når der er en lille halv time til - altså 30 minutter. Klausulen udløses som nævnt kun hvis han spiller mindst 45 minutter i 50% af kampene. Og det forsøger Atletico Madrid at undgå.

Griezmanns fem kampe
Indskiftet efter 62 minutter mod Getafe
Indskiftet efter 62 minutter mod Villarreal
Indskiftet efter 64 minutter mod Valencia
Indskiftet efter 63 minutter mod Real Sociedad
Indskiftet efter 61 minutter mod FC Porto

Atletico Madrid-træner Diego Simeone blev i sidste uge spurgt til, om han med vilje kører denne taktik, og her svarede han blot at han er en klubmand og det vil han altid være. Der er altså ingen tvivl om, at han hentyder til at Atletico Madrids ledelse har bedt Simeone om at bruge Griezmann på denne måde således at rojiblanco ikke skal spendere 40 millioner euro for ham.

googlerek

I aftes kom han på banen i Champions League-kampen mod FC Porto efter 61 minutter og det skulle trods alt vise sig at være en god idé for Atletico. De kom nemlig i front 1-0 efter 92 minutter ved Hermoso mens FC Porto udlignede på et straffespark i det 96. minut. Efter 101 minutter dukkede Griezmann så op ved bagerste stolpe på et forlænget hjørnespark og headede bolden i mål og sikrede dermed Atletico Madrid sejren i deres første Champions League-kamp i denne sæson.

Men til trods for målet så ventes han alligevel at starte på bænken mod Celta Vigo på lørdag. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder