Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Interview med Miralem Pjanic

Nyheder - 25. september 2020Interview med Miralem Pjanic

© DANIELE BADOLATO/GETTY IMAGES


Efter en tur i isolation med coronavirus missede Miralem Pjanic de to første uger som Barca-spiller, men han er siden kommet efter det og har allerede fået sin debut. Nu forbereder han sig til weekendens start i La Liga, hvor Barca møder Villarreal. I mellem tiden har han afgivet et interview til SPORT.

Hvad er din fornemmelse af Barca?
- Det har været rigtig godt. Desværre kunne jeg ikke komme tidligere på grund af Covid-19, men nu er alt godt igen. Først trænede jeg alene, men rent fysisk arbejder jeg hårdt på at blive klar så hurtigt som muligt. Jeg forsøger at falde til i omklædningsrummet, lære sproget og kommunikere med mine holdkammerater. Min første fornemmelse er rigtig god og jeg ser frem til at sæsonen starter.

Holdet er ved at blive udskiftet. Er du bange for, at du er landet på det forkerte tidspunkt?
- Det er aldrig et dårligt tidspunkt at komme til Barca. Barca er et hold, som er skabt til at vinde alt. Det er muligt, at sidste sæson ikke var så god og det sluttede skidt, men hvert år har Barca et hold skabt til at vinde, men af naturlige årsager kan man jo ikke altid vinde. Det er ikke let at vinde titler og for alle var det en sær sæson med coronavirus, hvor mange bare sad derhjemme i flere måneder og pludselig skulle man starte med et presset program.

Hvordan ser du dine nye holdkammerater?
- Yderst motiveret. Af det, som de har fortalt mig, så har træningerne ændret sig rigtig meget. Holdet er ude på at hævne det, som skete i Lissabon og vise, at det var en enlig svale. Vores mål er at gå skridt for skridt startende med ligaen, som aldrig er let at vinde. Der er fem eller seks kandidater til at vinde Champions League og til marts starter en helt sæson med knockout-kampene.

Du siger, at man allerede taler om at hævne sig...
- Disse spillere har allerede fortjent rigeligt med respekt, så de har ikke behov for at bevise noget, men i fodbold sker der uheld og jeg er ikke i tvivl om, at alle i Barca ønsker at vise, at 8-2 var et uheld. Ingen i omklædningsrummet har mistet selvtillid.

Suárez har sagt farvel
- Det er svært at erstatte en af verdens bedste angribere. Hvem end der kommer skal spille sit eget spil. Det er ikke let, da vi taler om en af de to-tre bedste angribere i verden og det bliver helt sikkert et tab. Også for omklædningsrummet.

Hvad tænker du om Ronald Koeman?
- En god fornemmelse. Vi arbejder meget og vi forsøger at implementere hans idéer ind på banen. Vi arbejder benhårdt hvilket er anderledes i forhold til sidste sæson. Men nu handler det om at det skal give pote på banen.

Du var kun et barn - men Koeman var en Barca-helt i 1992
- Jeg ved det. Han var en fremragende spiller og nu er han træneren og han er yderst motiveret. Han er en selvsikker træner, som tror på sine idéer. Vi så det med Holland, da de har gjort det godt de senere år. Han er meget glad for at være i Barca og for at vise sine kvaliteter.

Hvad lærte du i fransk fodbold?
- Teknik og fysisk. Men også at præstere på det højeste niveau. Jeg kom til Lyon som 18-årig og delte omklædningsrum med spillere som Juninho, Benzema, Cris og Gouvou. Jeg lærte virkelig meget.

Hvad med italiensk fodbold?
- Mest taktisk. Jeg havde gode trænere som Luis Enrique, Rudi Garcia, Allegri og Spalletti. Jeg lærte også at være fysisk forberedt på kampene. I dag er min krop bedre og jeg er rent mentalt stærkere. Jeg tror, at man i Barca arbejder mindre på taktikken og mere på teknikken; men det handler om at lære og suge til sig. Jeg har spillet over 600 kampe og jeg mener selv, at jeg har nogen erfaring.

Du taler seks sprog...
- Ja. Fransk, tysk, bosnisk, luxembourgsk, italiensk og engelsk. Og nu skal jeg lære spansk.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder