Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

4,6 milliarder kr. brugt siden Neymar-salg

Transfermarked - 27. januar 2019




Den økonomiske situation i FC Barcelona bliver der taget godt hånd om. Topprofessionelle folk sidder konstant med lommeregneren for at sikre stabiliteten. Men set over det seneste halvandet år er der i den grad blevet brugt nogle penge i FC Barcelona. Det er specielt efter at Neymar valgte at smutte til Paris.

Da Neymar skiftede til Paris Saint-Germain modtog FC Barcelona en tjek på 1,6 milliarder kroner. Siden da har man solgt for yderligere 1,2 milliarder kroner hvilket bringer tallet op på 2,8 milliarder kroner i spillersalg inklusiv Neymar.

FC Barcelona skulle efter salget af den brasilianske stjerne på markedet for at finde en ny angriber og her landede man på Ousmane Dembélé, som blev hentet for én milliarder kroner inklusiv variabler. Philippe Coutinho kom til klubben for et år siden for historiske 1,2 milliarder kroner inklusiv variabler. De to spillere har altså sammenlagt kostet 2,2 milliarder kroner.



Senest er Frenkie de Jong blevet købt for 640 millioner kroner mens man også lavede handler i sommers. Sammenlagt har man altså brugt 4,6 milliarder kroner siden man solgte Neymar. Og med en indtægt på spillersalg på 2,8 milliarder kroner, står der netop nu minus 1,8 milliarder kroner på bundlinjen. Men det er altså kun hvis man tager udgangspunkt i regnskabet fra Neymars skifte og frem til i dag.

FC Barcelona har hver sommer ca. 500 millioner kroner at gøre godt med på transfervinduet plus penge man får ind gennem spillersalg. Og med de seneste års transfers, er der god grund til at tro, at der til sommer kommer en større udrensning i truppen. Købet af De Jong, som lander til sommer, indgår i sommerens budget hvorfor man reelt set allerede har brugt budgettet til sommer. Men der forventes at komme penge ind gennem spillersalg.

Efter salget af Neymar har man sammenlagt tjent 910 millioner kroner på at sælge Paulinho, Yerry Mina, Paco Alcácer og Lucas Digne.

Desuden skal man også huske på de enormt høje lønninger der er i klubben. Messi topper klart listen med spillere som Suárez, Piqué, Busquets, Umtiti og Coutinho lige bag sig. Èn spiller skiller sig dog ud: Jordi Alba har endnu ikke fået en kontraktforlængelse og han tjener ikke i nærheden af de ovennævnte spillere. Når han skriver under på en kontraktforlængelse får han en lønforhøjelse som også skal inkluderes i klubbens budget. Der er altså meget at holde øje med og spændende bliver det at se hvordan man tackler sommerens transfervindue. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


4,6 milliarder kr. brugt siden Neymar-salg

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder