Annonce


Annonce

Annonce

Officielt: Sådan bliver det nye Super League

Super League - 19. april 2021




Natten til mandag blev det officielt. Der arbejdes intenst på at skabe en helt ny fodboldturnering med navnet Super League. I alt 12 klubber har allerede bekræftet sin deltagelse til stor ærgrelse for UEFA samt fodboldforbundene i Spanien, England og Italien.

AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, ​​Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham Hotspur er de 12 klubber, som er klar til at skabe en historisk ændring i fodboldens verden ved at åbne op for en helt ny spændende fodboldliga. Her får du et dybere kendskab til den nye Super League.

- I alt 20 klubber deltager. De 15 stiftende klubber samt yderligere fem hold, som kan kvalificere sig hvert år på baggrund af deres præstation forrige år.

- Alle kampe spilles i midtugen hvilket betyder, at de nationale ligaer fortsætter i weekenderne (her står de respektive nationale fodboldforbund dog klar til at udelukke de klubber, der deltager i Super League, er det blevet advaret, red.).



- Sæsonen begynder i august (når det er muligt) med to klubber bestående af hver 10 hold, som møder hinanden ude og hjemme. De tre bedste fra hver gruppe kvalificerer sig automatisk til kvartfinalerne. De hold, der slutter på fjerde- og femtepladsen spiller et slutspil. Kvartfinalerne spilles over to kampe for at gå videre. Finalen afvikles over én kamp i slutningen af maj på en neutral bane.

Lige straks som man har åbnet Super League for alle mænd, påbegynder man at åbne en tilsvarende liga for alle kvinder. Det er ingen hemmelighed, at der er kommet meget mere fokus på kvindefodbold i disse dage og af den grund har BarcelonaFC.dk valgt at dække Barcas kvindehold på vej mod succes.

Real Madrids præsident, Florentino Perez, kommer blandt andet til at sidde som præsident for den nye Super League. Han udtaler:

- Vi vil hjælpe fodbolden på alle niveauer. Fodbold er den eneste globale sport med mere end fire milliarder fans og vores ansvar, som storklubber, er at reagere på, hvad folket ønsker, fortæller han og følger op:

- De 12 stiftende klubber repræsenterer milliarder af fans sammenlagt. Og vi er nu kommet til et kritisk punkt, hvorfor vi stifter denne turnering i den sport, som vi alle elsker. Super League vil være bæredygtig og bygget på en sund økonomi. Det giver fans og amatørspillere en drøm om at spille i storkampe og det øger lidenskaben for fodbolden.

Bemærk at klubberne selv har bekræftet, at der bliver stiftet en ny liga. Barca har også officielt bekræftet dette. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Officielt: Sådan bliver det nye Super League

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder