Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Milliontransfer: Her er sandheden bag Suárez-skifte

Transfermarked - 19. februar 2021
Milliontransfer: Her er sandheden bag Suárez-skifte

Luis Suárez skiftede i sommers til Atletico Madrid efter vildt påstyr. Bestyrelsen var sammen med den sportslige ledelse enig om, at man ikke ville beholde Suárez - blandt andet fordi, at hans løn var tung og han ikke ønskede at genforhandle den. I stedet indledte han forhandlinger med Juventus.

De forhandlinger brød dog sammen og siden kom Atletico Madrid og specielt Diego Simeone på banen og det endte med, at Suárez skiftede til Barcas ligarival, Atletico Madrid, som i dag nyder godt af La Ligas topscorer i indeværende sæson. Men der er mere til historien bag transferen. Suárez insisterede nemlig på, at han ville skifte gratis.

Det lignede, at Barca var i gavehumør, da de lod Suárez smutte til Atletico Madrid og selvom den endelig pris stadig er billig for en kynisk angriber af Suárez' kaliber, så fik Barca mere ud af handlen end klubberne ellers meldte ud i første omgang. Det kan avisen Sport afsløre, som er kommet i besiddelse af interne informationer.

Da Barca solgte Suárez skrev man, at Suárez skiftede gratis, men at der var seks millioner euro i variabler tilknyttet til handlen. Det er ikke helt korrekt, da Barca faktisk modtog fem millioner euro af Atletico Madrid i forbindelse med transferen. Dertil skal lægges seks millioner euro i variabler så den samlede pris kan ende på 11 millioner euro - altså knap 82 millioner danske kroner.Suárez pressede på for at få lov til at skifte gratis og netop af den grund valgte Barca ikke at afsløre selve transfersummen, som blev forhandlet på plads bag ryggen om angriberen. Der er tale om et rodet situation, da man skal tilbage til Antoine Griezmanns skifte fra Atletico Madrid til Barca for at finde ud af, hvor de fem millioner euro helt præcist kom fra.

Det er nemlig ikke Atletico Madrid, som direkte har betalt de fem millioner euro, så i den forbindelse har madrilenerne ikke decideret gået bag om ryggen på Suárez. Der er tale om fem millioner euro, som er slået af Barcas gæld i forbindelse med købet af Griezmann.

Barca betalte 120 millioner euro for Griezmann i 2019 tilsvarende hans frikøbsklausul. Gil Marin, Atletico Madrids CEO, valgte efterfølgende at kræve ydereligere 80 millioner euro, da han mente, at Barca og Griezmann var enig om transferen da franskmandens frikøbsklausul fortsat lød på 200 millioner euro. Som bekendt faldt klausulen til 120 millioner euro hvorefter Barca slog til og udløste den.

For at undgå en retssag, valgte Barca ifølge Sport at betale 15 millioner euro til Atletico Madrid fordelt over tre perioder á fem millioner euro. Det var i denne case, at Barca og Atletico Madrid senere blev enig om, at skære fem millioner euro af gælden for at Barca kunne sende Suárez til den spanske hovedstad.Desuden er der i alt tre variabler i kontrakten mellem parterne. Hvis Suárez spiller mindst 20 kampe for Atletico Madrid, vil Barca modtage to millioner euro. Det beløb har klubben allerede modtaget, da Suárez i dag er oppe på 23 kampe.

Den anden variabel er også på to millioner euro såfremt Atletico Madrid skulle nå Champions Leagues kvartfinale. Lige nu er de i 1/8-delsfinalen, hvor de møder Chelsea. Så variablen er endnu ikke udløst.

Den tredje variabel lyder ligeledes på to millioner euro, men her er der tale om næste sæson og Sport fortæller ikke præcis, hvad der skal til, før at Barca kan opnå variablens værdi. I dag har Barca altså fået slået fem millioner euro af sin gæld til Atletico Madrid og man har tjent yderligere to millioner. Det kan dog vokse med endnu fire millioner hvilket sammenlagt vil give de føromtalte 11 millioner euro.


Barcas målmandstrøje 2021/2022


Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder