Annonce


Annonce

Annonce

UEFA i udbrud mod den nye Super League

Champions League - 18. april 2021




UEFA, som står bag blandt andet Champions League, har denne søndag sendt en pressemeddelelse ud i samarbejde med fodboldforbundende fra England, Spanien og Italien. De er totalt imod idéen om at der bliver skabt en ny fodboldliga.

Der er tale om en Super League, som klubberne indbyrdes er ved at skabe. Denne søndag kunne 12 klubber skrive under på, at de ønsker at være med til at stifte den nye liga, som altså går ind og erstatter Champions League. Det faldt ikke godt ind hos UEFA, som i øvrigt på mandag annoncerer en ændring i deres Champions League-format.

- UEFA, det engelske, spanske og italienske fodboldforbund, er blevet informeret om, at et par engelske, spanske og italienske klubber planlægger at annoncere deres oprettelse af en ny lukket fodboldliga; såkaldt Super League, skriver UEFA og følger op:

- Hvis det skulle ske, så ønsker vi at gentage, at vi, UEFA samt de engelske, spanske og italienske fodboldforbund og FIFA, står sammen i vores kamp om at stoppe dette kyniske projekt. Et projekt, som er bygget på egeninteresse af nogle få klubber i en tid, hvor samfundet har brug for solidaritet mere end nogensinde.



- Vi vil overveje alle muligheder for at stoppe det. Fodbold er baseret på en åben turnering og sportslig merit. Det kan ikke være andet. Som tidligere nævnt af FIFA og de seks forbund, vil de aktive klubber (i skabelsen af Super League) blive udelukket fra at spille i nogen anden liga såvel nationalt som internationalt og deres spillere kan blive afvist at repræsentere deres eget land.

Det er en hård udmelding fra UEFA, som ønsker at stoppe planlæggelsen af den nye Super League men faktum er, at det har været på tegnebrættet længe og søndagens melding er et kæmpe skridt i håbet om at skabe en ny Super League. I og med at UEFA samarbejder med blandt andet det spanske fodboldforbund, truer man således klubber som Barca, Atletico Madrid og Real Madrid, at de ikke længere kan deltage i La Liga.

Om situationen udvikler sig yderligere bliver således spændende at se, da det umiddelbart er planen, at den nye europæiske Super League skal afvikles i midtugerne mens ligakampene som altid spilles om weekenderne.

Disse 12 klubber er der hidtil tale om
FC Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Inter
AC Milan
Juventus
Manchester City
Manchester United
Arsenal
Liverpool
Chelsea
Tottenham Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


UEFA i udbrud mod den nye Super League

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder