Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Xavi: Reglerne er fundamentale for truppen

Nyheder - 19. november 2021
Xavi: Reglerne er fundamentale for truppen

© FC Barcelona


For første gang nogensinde dukkede Xavi Hernandez i dag op til pressemøde som cheftræner for FC Barcelona. Forud for morgendagens lokalkamp mod Espanyol skulle Xavi sætte ord på kampen og der blev også tid til spørgsmål. Her er, hvad Xavi udtalte.

- Jeg har fortalt spillerne, at de skal være rolige, at jeg stoler på dem og at det vigtigste er, at de er komfortable inde på banen. Vi skal arbejde hårdt mod et hold, som altid er velforberedt og indtil videre er jeg glad for det, som jeg har set.

- Der er en god attitude på holdet og i morgen har vi brug for at vores fans står bag os. Vi skal forsøge at give noget positivt tilbage til vores fans, som altid står bag os. Det er rigtigt, at vi ikke har haft lang tid til at arbejde sammen (syv spillere mødte først ind fra landskampe i går), men vi har en klar idé at gå ud fra. Det handler om værdier, attitude, indsats og at man skal give alt.

- Vi skal træne efter pressemødet og så må vi se, hvordan alt står til. Vi har ikke truffet nogen beslutning om startopstillingen endnu, men min fornemmelse omkring de unge spillere i truppen er god. Ikke bare de spillere, som har været en del af førsteholdet, men også de unge, som er på vej. Der er mange overraskelser.- Med skadede spillere bliver vi nødt til at satse på de unge spillere og de har vist, at de er klar.

- Reglerne er en fundamental ting for truppen. Jeg har ikke behov for at være en sergent. Det handler om disciplin. De første dage er gået rigtig godt.

- Dani Alves er en rigtig vinder og han kommer til at hjælpe os meget. Rent fysisk har han det godt og vi ved, at han kommer til at hjælpe os fremadrettet. Det er ærgerligt, at han ikke kan spille før til januar på grund af reglerne.

- I løbet af ugen har vi talt meget med spillerne og gjort det klart for dem, hvad vi ønsker i forsvaret og i angrebet og hvilken type strategi, vi har tænkt os at indføre. Jeg håber, at vi kan se nogle af disse ting i kampen i morgen.

- Jeg er meget rolig og meget positiv. Jeg er glad og spændt over at være i klubben, som jeg kalder mit hjem. Jeg er ikke så nervøs som jeg var da jeg selv spillede, hvilket er svært når man skal ind på banen. Opgaven er at få indført vores strategi til spillerne.- Jeg har været overrasket over truppens talent. Vi kommer jo fra dér, hvor vi nu kommer fra og talentet her er tydeligt. Intensiteten, rytmen og ønsket om at gøre det godt overraskede os. Det er sandt, at vi ikke er i en god position (i ligaen), men målet er at vinde i morgen, vinde på tirsdag og forbedre vores placering i ligaen.

- Gavi er en meget alsidig spiller, som kan spille ude på kanten, inde på midten og endda som defensiv midtbanespiller. Han er en komplet spiller og derfor er han meget vigtig for klubben i dag og for fremtiden.

- Kampen mod Espanyol er speciel for alle spillere, men endnu mere for La Masia-spillerne. At vinde et derby booster din selvtillid.

- Memphis Depay er en vigtig spiller for os. Vi taler om en spiller, som kan skabe forskellen på banen og derfor har vi brug for ham. Alle angriberne passer mig godt. Jeg har allerede sagt, at alle mand starter fra start og at vi har behov for, at alle mand er klar. Alle skal være vigtige for os og alle skal være forberedte. De samme gælder for Luuk de Jong (spørgsmålet var rettet mod ham).

- Coutinho kan spille på flere forskellige positioner, men han skal genskabe sin selvtillid. Jeg har talt med ham omkring hvad jeg synes og jeg tror på, at han kan blive vigtig. Han skal finde sig selv igen og så kan han give os rigtig meget inde på banen.

- Frenkie er den type spiller, som skal være vigtig for os. Han kan skabe en forskel fra sin position på banen og komme med ind i feltet og score mål. Han er en nøglespiller for os.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder