Argentina sendte Holland ud af VM efter drama

VM 2022 Qatar - 9. december 2022

Der var topkamp på programmet fredag aften, da Argentina og Holland mødte hinanden i VM-kvartfinalen i Qatar. Her var Argentina små favoritter på forhånd og som kampen skred frem lignede Argentina længe en forholdsvis klar semifinalist, men det endte med at blive langt hårdere.

Kampen blev indledt i en meget taktisk affære, hvor begge hold forsøgte at afmontere hinanden og ikke lade modstanderen komme til sine styrker. Alligevel kunne Holland intet stille op, da Messi efter en halv time sendte en fuldstændig genial aflevering i dybden til Molina, der flot tog bolden med sig og sparkede den i mål til 1-0. I første halvlegs slutning faldt der fire gule kort, men det var ikke meget i forhold til, hvad der ventede.

Med et kvarter igen begyndte dramatiken at finde vej op til overfladen. Argentina blev tildelt et straffespark, som Messi tog sig af, og han sparkede den stensikkert i mål til 2-0 og så lignede Argentina en klar semifinalist. Men så begyndte det hele at gå den forkerte vej.

Med syv minutter igen pandede Weghorst bolden flot i mål til 2-1 og da Mateu Lahoz - som dømte kampen - lagde hele 10 minutter tillægstid til, væltede de gule kort ind. Hele fire gule kort på 10 minutter før Weghorst i minut 101 modtog en aflevering fra Koopmeiners og sparkede bolden i mål. Der var tale om et frispark i sidste minut af kampen, som Koopmeiners valgte at sparke kort mens alle ventede på et skud på mål. En kæmpe spand kold vand i hovedet på Argentina, som smed sejren på kort tid.

I den forlængede spilletid faldt der yderligere tre gule kort, men der kom ingen mål, selvom Argentina til aller sidst var tæt på i flere omgange - blandt andet med et skud på stolpen. Kampen gik i straffesparkskonkurrence, og her brændte Van Dijk og Berghuis de to første spark for Holland mens Fernandez sparkede forbi for Argentina. Lautaro Martinez lukkede og slukkede dog med sit forsøg og så snuppede Argentina billetten til semifinalen mod Kroatien. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder